Na výstavě bude možné poznat umění restaurování starožitností od téměř zničeného kusu, přes jednotlivé fáze renovace až po úplné dokončení. Předmětem výstavy není prezentovat starožitnosti jako takové, ale historické řemeslo předků. Na výstavě bude k vidění užitné umění, vybavení domácnosti, starožitnosti v nábytkářství a také výtvarného umění, tedy restaurování maleb.
Jak řekl autor výstavy, renomovaný restaurátor David Fiala z Atelieru Fiala „Restaurování je řemeslo propojené s uměním“. Stále častěji se nás lidé ptají, jak restaurování starožitností vlastně probíhá. A protože se začíná vytrácet povědomí o řemesle a manuální práci, chceme touto výstavou prezentovat nesmírnou zručnost dřívějších i současných řemeslníků. Na výstavě uvidíte, jakým způsobem tehdejší řemeslníci pracovali a jaké materiály používaly. Současná restaurátorská práce musí na tyto staré techniky umět navázat a stejné postupy výroby starožitností, které se dochovaly po našich předcích, obnovit.

Galerie fotek